Știri

noiembrie 18, 2015

Share:

Acțiuni ale poliţiştilor locali pe linie de circulaţie rutieră și transport greu pe raza Municipiului Oradea

news-image

În perioada 01.11. – 17.11.2015, Patrula de Serviciu a Poliției Locale Oradea, formată dintr-un polițist local de la Poliţia Locală și un agent de poliție de la Poliția Municipiului Oradea, în paralel cu monitorizarea aspectelor legate de respectarea legalităţii privind ordinea şi liniştea publică, control comercial şi protecţia mediului, au intensificat acţiunile de verificare a conducătorilor auto care nu respecta prevederile H.C.L. 909 din 2009, privind Regulamentul de Organizare și Funcționare a Transportului Greu pe raza Municipiului Oradea.

Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 lei conducătorilor auto care circulau pe raza Mun. Oradea fără a deține la bordul autovehiculului Autorizația de transport greu, exemplarul original valabil, iar 11 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 3.000 lei pentru staţionarea sau parcarea autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi materiale, a microbuzelor, autobuzelor şi autocarelor pe domeniul public precum şi pe trotuare, în parcuri, pe spaţii verzi pe aleile cartierelor de locuit sau în alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate corespunzător în acest sens.

Totodată, 8 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 3.500 lei pentru că au circulat cu autovehiculul, respectiv camionul de tip basculant încărcat cu materiale sau produse care se pot împrăştia în timpul mersului, fără a fi acoperit cu prelată şi fără a avea oblon de închidere la spate.

Prin urmare, au fost aplicate un număr de 29 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

Pe viitor, poliţiştii locali vor continua verificările pe linie de circulaţie, vizaţi fiind conducătorii auto care încalcă normele legale privind masa maximă admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum, conform prevederilor H.C.L. 909 din 2009, privind Regulamentul de Organizare și Funcționare a Transportului Greu pe raza Municipiului Oradea.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut