Știri

aprilie 20, 2016

Share:

97 de ani de la eliberarea oraşului Oradea

news-image

Primăria municipiului Oradea, în colaborare cu Garnizoana Oradea, a organizat o serie de manifestări dedicate aniversării a 97 de ani de la eliberarea oraşului Oradea (20 aprilie 1919). Manifestările au debutat cu o slujbă religioasă de comemorare a eroilor, la Biserica cu Lună, după care alaiul format din oficialități s-a îndreptat către statuia Generalului Traian Moşoiu, unde primarul Ilie Bolojan le-a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia şi importanţa zilei de 20 aprilie pentru orădeni.
În cadrul discursului său, primarul Ilie Bolojan a atras atenția celor prezenți asupra importanței deciziilor celor care trăiesc astăzi în Oradea, decizii care pot schimba viitorul copiilor noștri, precum și asupra faptului că cetățenii de azi trebuie să fie recunoscători strămoșilor, care prin decizii și fapte înțelepte au întemeiat orașul de azi.
„Cred că este important să mulţumim tuturor comunităţilor din acest oraş, care au construit şi au dezvoltat oraşul în forma în care îl găsim astăzi. Peste trei ani vom marca 100 de ani de la acest eveniment major în viața orașului Oradea, aș dori să ne comportăm în așa fel încât să fim conștienți de răspunderea pe care o avem, deoarece înaintașii noștri ne-au lăsat o moștenire și să demonstrăm că conducătorii țării nu au stat degeaba 100 de ani”, a declarat Ilie Bolojan.
Despre semnificaţia istorică a acestei zile a vorbit şi prof. univ. Gabriel Moisa, iar corul „Traian Moșoiu” a susținut un scurt recital de cântece patriotice, manifestările încheindu-se cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la statuia generalului Traian Moşoiu de către reprezentanţii instituţiilor locale și defilarea gărzii de onoare.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut