Știri

octombrie 25, 2017

Share:

A început pavarea străzii Vasile Alecsandri

news-image

Dacă la mijlocul lunii septembrie, Primăria Oradea anunța începerea lucrărilor pentru amenajarea străzii Vasile Alecsandri și transformarea acesteia în pietonală, azi a început pavarea străzii cu piatră porfir pe partea stângă a străzii V. Alecsandri – sensul de mers spre Parcul 1 Decembrie.

Lucrările de pavare au început în prima fază pe părţile laterale, pentru a asigura condiții de circulație în siguranță pentru pietonii care frecventează această stradă. Pavajul este similar cu cel folosit la trotuarul de pe str Independenței, precum şi cel de pe str Republicii – de la Magazinul Crișul spre centru. Tehnica de aplicare presupune: un strat de balast, un strat de beton cu plasă sudată, un strat de mortar, iar în final aplicarea stratului de pavaj.

După pavarea zonelor laterale, în care ulterior vor fi amplasate terasele, se va trece la amenajarea zonei centrale a străzii. Aceasta va fi amenajată cu cubeţi de piatră porfir, în mod asemănător ca zona carosabilă din Piața Unirii, care va permite accesul maşinilor de aprovizionare. La urmă se va aplica o rășină specială pentru acoperirea rosturilor.

Lucrările vor dura aproximativ 6 luni și constau în pavarea carosabilului cu cubeţi de piatră porfir – pe zona centrală, amenajarea zonei de terase cu plăci de piatră porfir – pe părţile laterale, precum și amenajarea a două platforme de containere subterane. Totodată se va realiza rețeaua de canalizare meteorică pentru preluarea apelor de pe carosabil și trotuar, respectiv de la burlanele clădirilor. În ceea ce privește iluminatul public, pe stradă se vor monta corpuri de iluminat de tip LED, pe suspensii din oțel flexibil inoxidabil.

Lucrările sunt efectuate de asocierea SC Gavella Com SRL – Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – SC Ritmoteh SRL, la prețul de 4.118.136 lei fără TVA.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut