Știri

octombrie 26, 2017

Share:

Primăria Oradea a premiat 65 de olimpici cu rezultate deosebite la olimpiadele naționale

news-image

În deschiderea ședinței de Consiliu Local de joi, 26 octombrie, a avut loc festivitatea de premiere a celor 65 de olimpici din unitățile de învățământ din municipiul Oradea care au obținut rezultate deosebite în anul școlar 2016 – 2017, la olimpiadele școlare organizate de Ministerul Educației Naționale.

Potrivit Ordinului 3035/10.01.2012 privind aprobarea Metodologiei – cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare, „olimpiadele școlare sunt considerate competiții școlare de excelență, adresându-se elevilor cu aptitudini și performanțe înalte în domeniul matematicii și al științelor, al limbii și literature române și al limbilor moderne, al disciplinelor socioumane, al calificărilor profesionale, al artelor, al sportului ş.a.m.d”

În acest sens, Primăria Oradea, prin mijloacele și competențele pe care le are, este interesată de creșterea performanței educaționale, performanță care, odată atinsă, este normal să fie recompensată.

În deschiderea ședinței de Consiliu Local, primarul Ilie Bolojan s-a adresat elevilor, profesorilor și părinților prezenți în sală: „O comunitate se dezvoltă prin cei care sunt locomotivele acelei comunități, iar locomotivele sunt oamenii performanți. Îi ajutăm pe cei care au nevoie, dar în egală măsură trebuie să îi respectăm și să îi recompensăm pe cei care aduc plusvaloare comunității. Elevii noștri olimpici sunt oamenii care peste 10-20 de ani vor performa în domeniul lor de activitate, vor schimba fața orașului nostru și vor fi mândria întregii comunități. Sunt convins de acest lucru! Nicăieri în lume nu există performanță fără mentorat, tocmai de aceea îi felicităm pe profesorii acestor elevi, dar și pe părinții care îi susțin și le sunt mereu alături”.

În continuare, diplomele au fost înmânate olimpicilor prezenți de către cei doi viceprimari ai Primăriei Oradea, Mircea Mălan și Florin Birta.

Fiecare olimpic a primit din partea Primăriei Oradea un premiu în valoare de 600 de lei. Cu aceeași sumă au fost premiate și cele 60 de cadre didactice care i-au pregătit pe acești olimpici.

Condițiile care au fost luate în considerare pentru cuprinderea în lista beneficiarilor au fost următoarele: obținerea de rezultate deosebite la olimpiadele naționale organizate de Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2016 – 2017; organizarea olimpiadei de către Ministerul Educației Naționale; semnatarul diplomei la olimpiada organizată să fie Ministerul Educației Naționale și unitatea de învățământ să fi transmis o copie a diplomei emise de acest Minister.

Cele mai multe rezultate la olimpiadele naționale au fost obținute de Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și de Liceul de Arte, fiecare cu câte 10 diplome.

În atașament găsiți lista cu toți elevii și profesorii premiați.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut