Știri

martie 16, 2018

Share:

ALĂTURI DE TINERII CU SINDROMUL DOWN

news-image

Ca în fiecare an, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a ales să sprijine și să sărbătorească alături de Asociaţia Down din Oradea a XIII-ea ediţie a Zilei Mondiale a Sindromului Down.

Evenimentul s-a desfăşurat la Liceul „Don Orione” din Oradea, unde tinerii şi adulţii cu sindrom Down şi-au dovedit abilităţile intelectuale, artistice şi sportive, manifestările debutând cu defilarea organizaţiilor participante.

Festivitatea a continuat cu prezentarea unui film cu activităţile desfăşurate de către membrii Asociaţiei Down Oradea pe parcursul anului 2017, deviza membrilor fiind „What I bring to my community”.

A urmat un concurs sportiv, în cadrul căruia tineri şi adulţi cu probleme intelectuale și de dezvoltare din Oradea şi judeţul Bihor s-au întrecut în cadrul competiţiilor sportive: parcurs aplicativ (sărituri pe două picioare din cerc în cerc, rostogoliri laterale, aruncarea mingii la o ţintă) şi tenis de masă (în fotoliu rulant sau cei cu probleme neuromotorii).

Asociația Down Oradea România este o asociație de părinți care are ca misiune asigurarea unei vieți decente pentru persoanele cu Sindrom Down și familiilor acestora. Înainte de a fi persoane cu dizabilități, membrii asociației sunt persoane speciale şi pozitive, cu o personalitate unică.

Unele dintre obiectivele urmărite au fost sănătatea şi starea de bine – acces şi egalitate pentru toţi, participarea la viaţa comunitară şi drepturi şi viaţă de calitate pentru persoanele cu Sindrom Down.

Prin aceste manifestări ne dorim sensibilizarea comunității privind problemele cu care se confruntă persoanele cu sindrom Down şi dezvoltarea toleranţei şi deschiderii faţă de incluziunea socială a acestora.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut