Știri

știri

cultură

iunie 12, 2024

Share:

Angela Gheorghiu pe scena Festivalului Sounds of Oradea 2024

news-image

Ajuns la cea de-a treia ediție, Sounds of Oradea Festival debutează vineri, 14 iunie, ora 20:00, în Piața Unirii cu un concert extraordinar al sopranei Angela Gheorghiu, festivalul fiind dedicat muzicii clasice. După succesul anilor trecuți, Sounds of Oradea Festival, ediția 2024, aduce în fața publicului orădean o serie de premiere pentru Oradea, încântând publicul cu trei spectacole de excepție, în spații culturale consacrate din oraș: Piața Unirii și Filarmonica de Stat.

În acest week-end, iubitorii muzicii clasice și nu numai, vor avea prilejul să descopere unele dintre cele mai relevante talente contemporane de pe scena muzicii clasice internaționale. Detalii legate de SO Festival au fost prezentate azi, 12 iunie, de către directorul artistic al festivalului, dirijorul catalan David Giménez Carreras, soprana Angela Gheorghiu, tenorul Teodor Ilincăi și Alexandru Chira (Director General Visit Oradea).

Anul acesta, festivalul va fi deschis de una dintre cele mai importante și celebre soprane din lume, Angela Gheorghiu, care va urca pe scena din Piața Unirii alături de David Gimenez Carreras (dirijor), Teodor Ilincăi (tenor) și orchestra Filarmonicii de Stat Oradea. În istoria operei, Angela Gheorghiu strălucește ca un fenomen rar: nu doar o cântăreață și actriță cu o tehnică vocală excepțională și o inteligență dramatică și muzicală profundă, ci și o comunicatoare magnetică, care pătrunde în inimile și mințile publicului. Concertul extraordinar are loc în data de 14 iunie, de la ora 20:30 și va include unele dintre cele mai spectaculoase arii și duete de operă. De asemenea, vom petrece a doua seară din festival alături de The Prague Cello Quartet – un ansamblu remarcabil format din patru muzicieni talentați, absolvenți ai unor academii muzicale prestigioase. De la debutul lor pe scena muzicală în 2006, The Prague Cello Quartet au creat peste o sută de aranjamente muzicale captivante și au urcat pe scene renumite în diverse colțuri ale lumii, inclusiv în Japonia, China, Coreea de Sud, Columbia și, desigur, în întreaga Europă. Spectacolul The Prague Cello Quartet are loc în 15 iunie, de la ora 20:30, la Filarmonica de Stat și va include interpretări unice ale unor piese clasice, dar și coloane sonore, jazz, rock și pop.

Etichete:

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut