Știri

aprilie 23, 2015

Share:

Campionatul balcanic de natație juniori are loc în acest weekend, la Oradea

news-image

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, împreună cu viceprimarul Huszar Istvan, au anunțat azi, 24 aprilie, într-o conferinţă de presă, că în data de 25 și 26 aprilie Oradea va fi gazda Campionatului Balcanic de juniori la înot. România va fi reprezentată la Oradea cu 27 de sportivi, câte doi pentru fiecare probă.
„În acest sfârșit de săptămână, organizăm prima competiţie internațională din acest an, Campionatul Balcanic de juniori la înot. Această competiţie are loc la Oradea, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu. Avem un număr de 27 de sportivi români înscrişi, 15 băieţi şi 12 fete, alături de cei peste 130 de sportivi din alte țări. Avem nouă ţări participante, Bulgaria, Moldova, Muntenegru, Grecia, Cipru, Turcia, Bosnia-Herţegovina, Serbia şi România”, a declarat Camelia Potec.
Președinta FRNPM speră ca la această ediţie a Campionatelor balcanice sportivii români să obţină mai multe medalii decât la precedenta: „Anul trecut am participat cu mai puţini sportivi la această competiţie balcanică. Am participat atunci cu 16 sportivi şi am avut 12 medalii, dintre care 3 de aur. Sperăm ca în acest an, având această organizare, să avem cât mai multe medalii.”
Totodată, Camelia Potec a mulțumit administrației locale pentru susținerea evenimentului, menționând ca administrația locală s-a arătat din prima clipă deschisă la acest eveniment, dovedind că Oradea „nu este doar orașul poloului”.
La rândul său, viceprimarul Huszar Istvan a mulțumit FRNPM că a decis să organizeze acest eveniment la Bazinul Olimpic din Oradea și a atras atenția că municipalitatea pregătește alte două bazine, neacoperite, de dimensiuni mari pentru înot, astfel că și alte competiții de acest gen vor putea avea loc în Oradea.
Campionatul Balcanic de Natație Juniori se va desfășura între orele 10.30 și 17.30, intrarea fiind liberă.
Huszar Istvan a declarat la final: „Am convingerea că acest campionat de natație va fi o reușită atât pentru sportivi, cât și pentru Oradea și aștept orădenii să participe în număr cât mai mare la acest eveniment sportiv”.
Competiția va fi transmisă în direct și pe internet, putând fi urmărită prin accesarea unui link pe site-ul Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut