Știri

iulie 01, 2015

Share:

Consilierii locali au aprobat intenția municipalității privind realizarea unui coridor verde în Ioșia

news-image

Primarul Ilie Bolojan a prezentat încă din luna aprilie a anului trecut, în cadrul unei conferinţe de presă, intenția municipalității de a se amenaja pe strada Barcăului o zonă de agrement, care ar urma să devină coridorul verde al cartierului Ioşia.

Realizarea coridorului verde este necesară deoarece, la nivelul străzii Barcăului, în timp, s-a constituit o zonă degradată, pe traseul fostei căi ferate şi a terenurilor adiacente acesteia, care la această dată nu mai sunt folosite pentru activităţile economice pe care le-au deservit la momentul transmiterii lor în proprietatea întreprinderilor de stat (depozitarea de materiale pe platforme în aer liber) sau care sunt ocupate de construcţii în care se desfăşoară activităţi incompatibile zonei de locuire din imediata vecinătate (autobaza Companiei de apă, centre de colectare de deşeuri fier vechi, barăci pentru reparaţii auto sau confecţii metalice etc.).

În aceste condiţii, municipalitatea efectuează lucrări pentru reconfigurarea circulaţiei pe strada Barcăului, prin construirea de bretele noi de circulație, a unui sens giratoriu la intersecţia str. Oneştilor cu drumul principal spre zona de dezvoltare şi a unei piste de biciclete. Cu această ocazie s-a remarcat necesitatea amenajării unei zone verzi pe strada Barcăului care să cuprindă: arbori, arbuști din diferite specii, alei, locuri de joacă pentru copii, spaţii de agrement şi recreere, terenuri de sport etc., cu afectarea unor terenuri libere şi construcţii aflate preponderent în proprietatea Municipiului Oradea.

Astfel, având în vedere dezvoltările imobiliare din Cartierul Ioşia, reconfigurarea circulaţiei pe strada Barcăului şi necesitatea amenajării unei zone verzi pe strada Barcăului, Primăria Oradea a propus Consiliului Local Oradea declararea interesului public local pentru realizarea proiectului „Coridorul verde Ioşia” şi aprobarea unor măsuri pentru administrarea terenurilor situate în municipiul Oradea în zona străzii Barcăului.

Conform proiectului, această zonă, situată între străzile Oneştilor şi Densușeanu, va cuprinde spaţii verzi pe o suprafaţă de aproape 3 hectare şi terenuri de sport pe alte 2 hectare.

Acest coridor verde al cartierului Ioşia va fi creat treptat, pe măsură ce vor fi mutate depozitele ce se găsesc aici. În acest sens, în ședința Consiliului Local de ieri, 30 iunie, a avut loc declararea interesului public pentru realizarea proiectului „Coridorul verde Ioşia”, urmând ca în perioada imediat următoare să se ia măsuri pentru administrarea terenurilor din municipiul Oradea situate în perimetrul studiat.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut