Știri

mai 09, 2017

Share:

Elevii Liceului ,,Don Orione” în vizită la Primăria Oradea

news-image

În cadrul proiectului ,,Dedicăm luna mai colaborării școală-familie-comunitate”, peste 50 de elevi din clasele a VI-a și a VIII-a de la Liceul ,,Don Orione” din Oradea au ales să petreacă azi câteva ore la Primăria Oradea. Elevii, sub coordonarea doamnei psiholog școlar Drugaș Ioana și a părintelui Mihai Fechetă, au dorit să cunoască rolul Primăriei în comunitate, fiind întâmpinați în sala Traian Moșoiu de către viceprimarul Florin Birta. Acesta le-a prezentat un scurt istoric al orașului și al clădirii primăriei, le-a vorbit despre rolul primăriei în ceea ce privește investițiile din oraș și atragerea fondurilor europene, care au fost necesare pentru implementarea unor proiecte majore precum realizarea Aquaparkului, reabilitarea Cetății și a unor biserici din oraș, reabilitarea Pieței Unirii.

,,Am reabilitat o serie de clădiri și obiective turistice importante din oraș pe care vă invităm să le vizitați. Ne mândrim cu Cetatea Oradea pe care am deschis-o publicului și căreia încercăm să-i dăm viață organizând evenimente culturale, artistice și festivaluri atât aici cât și în piața centrală. Zilele acestea în Piața Unirii se va deschide Târgul de Carte Gaudeamus, reecent s-a încheiat Târgul de Paște, urmează festivalul Street Food, Toamna Orădeană, Târgul de Crăciun, dar și alte evenimente pe care le pregătim și la care vă invităm să participați. Unul din obiectivele noastre este și acela de a atrage cât mai mulți turiști”, le-a spus Florin Birta elevilor.

Viceprimarul a răspuns la întrebările formulate de participanți și le-a amintit despre investitorii care au venit în oraș în ultimii ani, despre proiectele pe care le va derula în perioada următoare Direcția Tehnică pe care o coordonează, un proiect important fiind realizarea Podului Centenarului în locul pasarelei de la Centrul de Calcul, proiect care ar urma să fie gata în 2019, când se împlinesc o sută de ani de la marea unire. Totodată Florin Birta a felicitat școala Don Orione pentru inițiativa de a afla mai multe despre rolul primăriei, pentru proiectele pe care le derulează și i-a invitat pe elevi să urmărească pagina de Facebook a Primăriei și să ne transmită sugestiile lor.

După întâlnirea din sala mare elevii au vizitat clădirea Primăriei, biroul primarului, piramida – centrul pentru relații cu publicul și turnul primăriei, micii vizitatori arătându-se încântați.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut