Știri

aprilie 25, 2016

Share:

Hostelul din Cetate și spațiul comercial de la Grădina Ciuperca vor fi scoase la licitaţie

news-image

Primăria Municipiului Oradea, prin Direcția de Patrimoniu, dorește să pună la dispoziția cetățenilor hostelul din Cetate, respectiv spațiul comercial de pe Dealul Ciuperca. Detalii legate de aceste spații au fost prezentate de către dl Lucian Popa, director executiv al Direcției de Patrimoniu, care a explicat că în cursul săptămânii trecute au avut loc întrevederi cu reprezentanții sectorului hotelier din Oradea pentru a le prezenta hostelul din Cetate.

Hostelul se găsește în Cetatea Oradea – Corpul E, în spatele Centrului Cultural şi Consulatului Onorific al Republicii Slovace, având 17 camere dotate cu baie, cu suprafețe între 25-39 mp.

Prin proiectul de finanțare al reabilitării cetății, camerele au fost dotate și cu mobilier, astfel încât cei interesați de administrarea hostelului vor avea de făcut doar investiții minime. Dorința municipalității este să dea în administrare hostelul, pe bază de licitaţie, pe o durată de 5 ani, după care contractul de administrare va fi rediscutat.

Prețul de pornire al licitaţiei pentru administrarea hostelului este de aproximativ 1000 euro + TVA pentru toată suprafața hostelului, la care se adaugă și plata utilităților aferente. Garanția de preluare va fi pe 6 luni avans, adică 6000 de euro+TVA.

Lucian Popa a menționat că în cadrul hostelului există și o sală unde poate fi servit micul dejun, iar hostelul beneficiază și de terasă. Cei care vor administra hostelul vor putea, în baza programului de evenimente care se vor organiza la cetate, să facă pachete promoţionale pentru turişti.

Totodată, Lucian Popa a anunțat că municipalitatea pune la dispoziția comercianților spațiul comercial de pe Dealul Ciuperca. Este vorba despre un spațiu comercial de 160 mp, respectiv terasa exterioară aferentă de 170 mp.

Spațiul va avea destinaţia de cafe-bar şi se va putea închiria pe o perioadă de 3 ani, iar cel care în urma licitaţiei îşi va adjudeca oferta va trebui să amenajeze și un stand de informații pentru vizitatori, unde vor fi puse la dispoziția cetățenilor și suveniruri.

Prețul de pornire a tarifului de închiriere pentru spațiul comercial este de 27.6 lei+TVA/mp, iar pentru terasa exterioară prețul este de 2,45 lei+TVA/mp.

Câștigătorul licitației va trebui să achite și o garanție de 3 luni de chirie.

Lucian Popa a menționat că, la ședința de consiliu din data de 28 aprilie, consilierii locali vor trebui să-şi dea acordul de principiu pentru darea în administrare a hostelului din Cetate, respectiv să aprobe închirierea spațiului comercial din dealul Ciuperca.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut