Știri

aprilie 25, 2016

Share:

”Săptămâna Altfel” în Cetatea Oradea a avut un real succes

news-image

În perioada 18-22 aprilie 2016, s-a desfăşurat programul „Şcoala altfel”, Primăria Municipiului, prin Centrul Municipal de Informare Turistică Cetatea Oradea, organizând pentru preşcolarii/elevii din cadrul diferitelor grădiniţe şi şcoli din Municipiul Oradea, şi nu numai, tururi ghidate de prezentare a istoriei Cetăţii Oradea, conform programărilor prealabile. Cu această ocazie au fost vizitate: Lapidariul Muzeului Cetăţii şi Oraşului Oradea, expoziţia „Două decenii de săpături arheologice în Cetatea Oradea”, o expoziţie de arme, armuri şi obiecte de tortură din Evul Mediu, precum şi expoziţia „Rezistenţă şi represiune în Bihor”.

În cursul acestei săptămâni au trecut pragul cetății Oradea aproximativ 4.000 de copii, dintre care peste 1.100 de copii (de la clasele 0 până la clasa a XII-a) au solicitat ghidaj profesionist cu privire la istoria cetății din partea Centrului municipal de Informare Turistică.

În acest context, merită menționată implicarea asociațiilor care funcționează în incinta Cetății Oradea și anume- Asociația Lupii din pustă, care prin domnul Arany Janos, a organizat demonstraţii de mânuire a armelor medievale, precum sabia şi arbaleta. De asemenea, meșterul popular Ida Pazman a implicat copiii în ateliere de țesătorie manuală, broderie manuală, împletituri nuiele sau împâslirea lânii.

În ultima zi din „Săptămâna Altfel”, susținătorul evenimentului „Asociația pentru sănătate” a pregătit o surpriză pentru copii, constând în organizarea unui concurs de desen, respectiv în lansarea a peste 100 de baloane multicolore în curtea Cetății Oradea.

Îi așteptăm pe elevi și anul viitor!

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut