Știri

septembrie 14, 2016

Share:

Hotelul din Cetatea Oradea şi-a deschis de azi porţile

news-image

În această dimineaţă a avut loc o conferinţă de presă în Cetatea Oradea, cu ocazia deschiderii hotelului din incinta cetăţii şi a cafenelei aferente.

La eveniment au participat reprezentanţii Primăriei Oradea, respectiv d-na Gabriela Arghiroiu – şef Serviciu Management Cetatea Oradea şi Dumitru Sim – manager al proiectului de reabilitare a Cetăţii, dar şi dl. Jean Podilă şi dl Adrian Martin – reprezentanţii S.C POD SERV COM S.R.L, firmă care a luat în administrare hotelul din Cetatea Oradea pe o perioadă de 5 ani.

„Hotelul a fost reabilitat pe fonduri europene. El face parte din proiectul „Reabilitarea şi refuncţionalizarea Corpurilor B, C, D şi E din Cetatea Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic. CETATEA ORADEA, CENTRU MULTICULTURAL ŞI MULTICONFESIONAL – Etapa II”. Suma lunară pe care administratorul hotelului o plăteşte nu reprezintă o chirie, ci o contribuţie la cheltuielile de administrare ale Cetăţii Oradea”, a spus d-na Gabriela Arghiroiu – şef Serviciu Management Cetatea Oradea. „Este binevenită deschiderea acestui hotel, cu atât mai mult cu cât în ultimele luni a existat o creştere semnificativă a numărului de turişti, în luna august peste 5000 de turişti vizitând Cetatea”, a menţionat d-na Gabriela Arghiroiu.

Contractul de administrare între Primăria Oradea şi S.C POD SERV COM S.R.L a fost semnat pe data de 10 august 2016, pe o perioadă de 5 ani, perioadă în care administratorul nu va schimba destinaţia spaţiului atribuit.

Pentru administrarea hotelului a fost organizată o licitaţie publică deschisă în data de 24 mai 2016, la care au participat doi ofertanţi: S.C POD SERV COM S.R.L cu oferta de 6087,81 lei +TVA şi S.C METSALT IMPEX SRL – cu oferta de 7775 lei +TVA, oferă care a fost respinsă pentru că ofertantul nu a prezentat documentele justificative care să dovedească dovada funcţionării în domeniu de cel puţin 1 an de zile (unitate de cazare).

Domnul Jean Podilă, director S.C POD SERV COM S.R.L şi membru în Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), a precizat: „Pentru noi, preluarea în administrare a acestui hotel a fost o provocare. Eu îmi doresc promovarea turismului bihorean, alături de APTOR participăm la toate târgurile unde promovăm şi Cetatea Oradea, care trebuie să devină un important reper turistic. Deoarece în Băile Felix vin turişti din foarte multe zone, ne dorim să îi atragem pe cât mai mulţi aici, în Cetate, dar pentru asta trebuie să avem aici cât mai multe programe şi evenimente. Vizitatorii trebuie să ştie că atmosfera din Cetatea Oradea este foarte plăcută, că este o zonă liniştită şi foarte aproape de centrul oraşului.”

Per total, Hotelul Cetăţii are o suprafaţă de 1440 mp şi este format din Corpul D cu 11 camere şi Corpul E cu 6 camere. Totodată, hotelul dispune de 80 mp de terasă, spaţiu tehnic la subsol, spaţiu de preparare şi servire a micului dejun, cafe bar şi depozite, dar şi 2 săli de conferinţe. Administratorul hotelului va pune la dispoziţia Municipiului Oradea, cu titlu gratuit, un număr de 3 camere în vederea cazării artiştilor cu care Primăria are parteneriate de colaborare.

„Spaţiul de cazare a fost dotat cu mobilier, dotări PSI, televiziune prin cablu şi TV, dar administratorul are posibilitatea de a dota spaţiul cu aparatură şi alte obiecte de mobilier pe care le consideră necesare. De menţionat că în curând urmează să fie organizate licitaţii pentru a se amenaja în Cetatea Oradea trei cafenele, o cofetărie, două restaurante, o brutărie şi o vinotecă”, a completat d-na Gabriela Arghiroiu.

În final, directorul hotelului, dl Adrian Martin, a spus: „Astăzi vom avea primul vizitator, este vorba despre un cetăţean străin, un suedez. Îmi place să cred că azi, nu numai că inaugurăm un hotel, dar şi un brand. Ne dorim ca aceasta să fie prima locaţie exterioară pentru turiştii care vin în Băile Felix. Preţurile sunt de 30 euro pentru o cameră single, 35 euro pentru o cameră dublă şi 50 de euro pentru un apartament, toate cu mic dejun inclus. Camera cu cea mai mică suprafaţă este de 20,5 mp, asta în condiţiile în care suprafaţa camerelor la un hotel de 4 stele trebuie să fie de minim 18 mp”.

Totodată, în cadrul conferinţei de presă s-a anunţat că, începând cu 1 ianuarie 2017, în Cetatea Oradea se va deschide şi o Casă a căsătoriilor, care va contribui la creşterea numărului de vizitatori.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut