Știri

octombrie 10, 2018

Share:

În prima sâmbătă a lunii noiembrie, Piața Obor se redeschide într-o nouă locație, sub numele Piața 100

news-image

Directorul Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, a susținut azi, 10 octombrie 2018, o conferință de presă la noua locație a Pieței Obor, redenumită „Piața 100”, situată pe șoseaua de centură, vizavi de Cartierul Europa. În cadrul conferinței, directorul ADP a prezentat stadiul lucrărilor, valoarea investiției, precum și alte detalii tehnice și organizatorice.

Weekendul de la sfârșitul lunii octombrie va fi ultimul în care piața va funcționa în vechea locație. Lucrările de amenajare a noii piețe se apropie de final, sâmbătă, 3 noiembrie 2018 fiind prima zi de funcționare în noua locație. Relocarea Pieței Obor este necesară deoarece pe amplasamentul acesteia se va construi Sala de Sport Polivalentă.

Mai mare cu peste trei hectare

În noua locație au fost realizate 1.830 locuri pentru vânzare de antichități, haine și alte obiecte, în timp ce pentru vânzarea de autoturisme au fost prevăzute 1.350 de locuri.

Lucrările de investiții în valoare de 8.550.000 lei, fără TVA, au fost finanțate de către Primăria Municipiului Oradea. Suplimentar au fost efectuate lucrări la spațiile comerciale (montat ferestre, uși termopan, turnat pardoseli), o platformă pentru deșeuri, pereți antifoc, drum și porți de acces, în valoare de 759.000 lei, sumă provenită din fondurile proprii ale Administrației Domeniului Public Oradea.

Suprafața amenajată este de 8,3 ha, mai mare cu peste trei hectare decât actuala locație. Din această suprafață, 2.100 mp revin construcțiilor, și anume o clădire administrativă, 32 de chioșcuri de alimentație publică, fiecare de 54 mp, patru toalete publice, câte una la fiecare tronson și două spații pentru depozitat deșeuri.

„Comercianții de alimentație publică care își desfășurau activitatea până acum în piață au locuri asigurate, au contracte în derulare. Vom mai putea scoate la licitație încă 11 spații comerciale. Avem cereri, avem solicitări, urmează ca o dată cu apropierea de deschiderea pieței să organizăm licitație și pentru celelalte spații comerciale”, a explicat directorul Administrației Domeniului Public Oradea.

Având în vedere că în vechea piață nu existau locuri de parcare în interior, în noua locație a fost prevăzut și un astfel de spațiu cu 614 locuri pentru autoturisme și 14 locuri pentru microbuze.

„Îi sfătuim pe viitorii utilizatori ai pieței să își achiziționeze mese pliante și corturi demontabile, deoarece în noua piață nu vor fi montate mese comerciale și nici nu se va permite montarea de structuri fixe. La finalul zilei piața va trebui să rămână goală, curată, comercianții având o oră la dispoziție după terminarea programului pentru a aduna mesele și a face curățenie. Ne dorim un spațiu liber și pentru alte activități, cum ar fi unele expoziții sau concerte”, informează Liviu Andrica, directorul ADP.

Lucrările de amenajare a noii piețe sunt executate de asocierea S.C Trameco SA, S.C Drumuri Bihor SA și S.C Drum Asfalt SRL.

Program de funcționare

Programul de funcționare al noii Piețe 100 va fi după cum urmează:

– Pentru zona auto: de luni până sâmbătă între orele 8:00 – 18:00, iar duminică între orele 6:00 – 18:00;

– Pentru zona bazar: sâmbătă și duminică între orele 6:00 – 17:00.

Casieria va fi deschisă zilnic după următorul program:

– Luni – vineri, între orele 9:00 – 18:00;

– Sâmbătă – duminică, între orele 6:00 – 17:00.

Autobuze OTL pentru pietoni

Pentru a facilita accesul pietonal la noua Piață 100, ADP Oradea va închiria autobuze de la OTL, acestea urmând să circule în fiecare sâmbătă și duminică, cu plecare din parcarea de la vechea Piață Obor. Frecvența mijloacelor de transport va fi pentru început din 20 în 20 de minute, începând de la ora 8:00 și până la ora 14:00, urmând a fi ajustată în funcție de cererea comercianților și a clienților noii piețe.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut