Știri

iunie 23, 2015

Share:

Poliţia Locală începe o acţiune amplă de verificare a modului de colectare selectivă a deşeurilor

news-image

Începând cu data de 29 iunie 2015, în baza regulamentului de salubrizare aprobat prin HCL nr. 207/26 martie 2015, patrule ale Poliţiei Locale vor verifica modul de colectare a deşeurilor la persoanele fizice şi juridice (asociaţii de proprietari şi societăţi comerciale) pe tot teritoriul municipiului Oradea.

În prima etapă, persoanele fizice şi juridice care nu colectează selectiv deşeurile, respectiv fracţia uscată (PET-uri, hârtie, plastic şi sticlă/ aluminiu) şi fracţie umedă (deşeuri menajere) în recipientele adecvate vor fi sancţionate cu avertisment, urmând ca lista acestora să fie publicată pe site-ul Primăriei Oradea, www.oradea.ro. La următoarea abatere, urmează ca aceste persoane să fie sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 300 – 500 lei pentru persoane fizice şi pentru 1000 -1500 pentru persoane juridice.

Scopul acestei acţiuni este descurajarea persoanelor fizice şi juridice care nu colectează selectiv materialele reciclabile, dar şi determinarea orădenilor să colecteze cât mai mult selectiv, cu atât mai mult cu cât pentru acest tip de deşeuri cetăţenii nu plătesc contravaloarea serviciului prestat de operatorul de salubritate.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut