Știri

februarie 23, 2015

Share:

Primăria Oradea va depune la AFM proiectul pentru realizarea Parcului Arena

news-image

Indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Parcului Arena au fost aprobați de Consiliul Local al Municipiului Oradea, Primăria urmând să depună proiectul la Administrația Fondului de Mediu pentru finanțare.

Parcul va avea o suprafață de 1,4 ha și va fi amenajat în șanțul de sud al Cetății Oradea, pe partea dinspre strada Griviței. Valoarea totală a lucrării este de 2.717.471 lei cu TVA și se va realiza din resurse financiare nerambursabile, cu o durată de execuție de șase luni.

Parcul va avea o suprafață amenajată cu gazon de peste 5000 mp. Pe lângă aceasta, vor fi amenajate suprafețe cu gard viu, cu arbuști, se vor amenaja alei pietonale cu pietriș și piatră cubică.

Parcul Arena are prevăzut un țarc circular pentru manej, care va permite organizarea de activități interactiv/educative și sportive cu cai, ponei, expoziție cu animale de companie, expoziții demonstrative.

Lucrările de amenajare cuprind și amplasarea de bănci de odihnă, panouri de informare, coșuri de gunoi, rezervoare de apă, fântâni de apă potabilă, toalete ecologice, stâlpi de iluminat, rețea de irigat.

Parcul este prevăzut cu un spațiu multifuncțional de formă circulară, destinat spectacolelor de muzică, fanfară, dans, teatru, jocuri sportive, lupte medievale. Pe acest spațiu se va putea amplasa oricând o scenă mobilă. Cei care vor vizita parcul se vor putea bucura și de un labirint medieval, ce va avea amplasat în mijloc un foișor cu rol de observator.

Arhitectul Ernest Pafka, cel care a realizat documentația acestui proiect, a precizat: „Parcul Arena va fi un spațiu cu dublă funcție. Pe de o parte, el va fi un parc urban care va răspunde nevoii de recreere a locuitorilor, dar va fi și o zonă care se va preta foarte bine organizării unor evenimente cum sunt Serbările Cetății Oradea sau altele de acest gen. Parcul este prevăzut cu un pod-belvedere din lemn, așezat pe piloni din zidărie de cărămidă aparentă, care va marca zona centrală a parcului, destinată organizării unor diverse evenimente.”

> Pe acest subiect, vezi și: Primăria va amenaja 8 hectare de spații verzi

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut