Știri

februarie 23, 2015

Share:

Primăria va realiza Parcul Salca II până în primăvara anului viitor

news-image

Indicatorii tehnnico-economici ai Amenajării Parcului Salca II au fost aprobați de Consiliul Local al Municipiului Oradea, iar Primăria va realiza acest parc din bugetul local. Astfel, în perioada următoare se va organiza procedura de licitație, durata de execuție fiind de șase luni. ,,Plata lucrărilor de investiție se va face eșalonat, anul acesta o parte, iar tranșa a doua în primăvara anului viitor. În acest sens, în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, 26 februarie, va avea loc o rectificare de buget pentru aprobarea investiției aferentă realizării acestui parc”, a declarat Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea.

Amenajarea Parcului Salca continuă concepția amenajării peisagistice din prima etapă.

Proiectul parcului prevede realizarea unui pârâu cu o suprafață de 72 mp, care se va deversa în lacul existent în Pârâul Salca I și care, cu ajutorul unei pompe, va fi recirculat.

Parcul Salca II va cuprinde alei pietonale asfaltate, o pergolă pe stâlpi de zidărie de cărămidă aparentă, trei locuri de joacă destinate copiilor, o cascadă pe două părți – una care se prelinge pe suprafața peretelui, orientată spre locul de odihnă și cealaltă ca o cascadă îngustă, cu cădere spre un lac mic, care face legătura cu lacul realizat în prima etapă, dar și un amfiteatru în aer liber, dezvoltat în jurul unei scene circulare.

Totodată, parcul va fi dotat cu panouri de informare, fântâni cu apă potabilă, o fântână cu apă pentru câini, toalete ecologice, bănci de odihnă, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat, corpuri de iluminat încastrate în pavaj, două poduri pentru traversarea pârâului existent, rețea de irigat.

Valoarea totală a lucrărilor este de 3.194.422 lei cu TVA.

> Pe acest subiect, vezi și: Primăria va amenaja 8 hectare de spații verzi

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut