Știri

august 12, 2024

Share:

Reabilitarea Liceului de Arte, în linie dreaptă

news-image

Azi, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul de reabilitare a Liceului de Arte, de pe str. Parcul Petőfi Sandor, nr. 26.  Proiectul „Reabilitarea Liceului de Arte Oradea”, cod SMIS 304982 a fost depus spre finanțare de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Direcția Patrimoniu Imobiliar, în cadrul apelului de proiecte PRNV/2023/312.A/1 prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Obiectiv de politică – OP2 – O Europă mai verde, Prioritatea P3 – O regiune cu localități prietenoase cu mediul, Obiectiv specific – RSO 2.1 – Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (FEDR), Acțiunea b) Sprijinirea eficienței energetice în clădirile publice, inclusiv clădiri de patrimoniu.

Reabilitarea Liceului de Arte prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 este al patrulea contract de finanțare semnat după Liceul Teoretic German F. Schiller, Școala Gimnazială Juhasz Gyula și etapa a doua de reabilitare a Spitalului Municipal. De asemenea, prin PNRR au fost semnate contractele de finanțare pentru reabilitarea a 26 de unități de învățământ în valoare de 78 milioane euro, precum și un proiect de 15 milioane de euro de dotare cu materiale didactice, mobilier și echipamente IT a tuturor școlilor, grădinițelor și liceelor din Oradea.

Prin implementarea proiectului se dorește creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de unități de învățământ. Astfel, se propune ca această clădire să aibă spații moderne, curate și multifuncționale, iar exteriorul degradat să fie curățat și reabilitat. Valoarea totală a investiției este 20.237.827,19 lei, din care valoarea nerambursabilă este 17.964.368,83 lei. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 27 luni de la semnarea contractului de lucrări.

Întrucât de la ultima reparație a imobilului s-au degradat tencuielile, iar tâmplăria este în stare de degradare, în cadrul lucrărilor se vor repara jgheaburile şi burlanele, se vor reabilita fațadele și se vor realiza lucrări de zugrăveli. Se propune izolarea pereților exteriori spre curte cu vată bazaltică. Se va izola placa pe sol cu plăci de polistiren extrudat. Se va înlocui tâmplăria existentă cu o tâmplărie din lemn cu geam termopan cu trei straturi. Se va curăța planșeul acoperișului și se va realiza izolația termică din vată minerală rigidă. Totodată, se vor moderniza instalațiile sanitare, instalațiile de încălzire și răcire, instalații în punctul termic, instalații de ventilație, instalații de hidranți interiori precum și instalațiile electrice de iluminat.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut