Știri

octombrie 29, 2015

Share:

S-a aprobat proiectul de hotărâre privind realizarea ansamblului rezidențial de pe strada Ceyrat

news-image

Membrii Consiliului Local au aprobat azi concesionarea prin licitație publică a 11 loturi de teren grupate în 6 pachete cu o suprafață totală de 15.120 mp, precum și caietul de sarcini al proiectului de dezvoltare a unui ansamblu de locuinţe colective cu funcţiuni complementare pe strada Ceyrat, în vederea dezvoltării unui ansamblu rezidențial.

Terenul pe care urmează să se realizeze ansamblul de locuințe este situat pe fosta pepinieră a municipiului, în vecinătatea cimitirului municipal Rulikowski, între strada Ceyrat – malul stâng al pârâului Peţa – strada Ronald Reagan, precum și proprietăți ale Consiliului Județean Bihor și Statul Român.

Conform explicațiilor date de către primarul Ilie Bolojan, ansamblul rezidențial cu funcțiuni complementare va cuprinde:

– 6 tronsoane locuințe colective tip ANL cu 180 apartamente;

– 20 tronsoane locuințe colective cu un total de 728 apartamente, de tip garsonieră, respectiv cu 1, 2 și 3 camere.

Totodată, ansamblul rezidențial va cuprinde și spații comerciale, parcări, puncte de colectare deșeuri selective, zone verzi publice de cartier și zone verzi private de cartier, locuri de joacă pentru copii etc.

Legat de această investiție, primarul Ilie Bolojan a menționat că față de proiectul inițial au fost făcute două modificări, care prevăd că Primăria Oradea va asigura utilitățile pentru organizarea de șantier, iar cea de-a doua modificare se referă la faptul că până la toamna anului viitor administrația locală va finaliza toate utilitățile astfel încât cei care vor realiza construirea blocurilor să aibă toate dotările necesare începerii construcțiilor .

Conform planurilor municipalității, cartierul rezidențial va fi construit de investitori privaţi, investiția realizându-se în patru ani, în urma unor licitaţii pentru concesionarea amplasamentelor pentru aceste blocuri. Ansamblul va fi scos la licitație în 6 pachete, iar un investitor va avea posibilitatea să concesioneze maximum 2 pachete, la un preț de concesionare de 35 euro/mp, urmând ca durata de concesionare să fie de 10 ani, a adăugat primarul Ilie Bolojan.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut