Știri

iulie 14, 2016

Share:

Se închide circulaţia pe strada Corneliu Coposu pentru finalizarea lucrărilor la parcarea subterană şi la pasajul de legătură cu Piaţa Rogerius

news-image

Comisia tehnică pe probleme de circulaţie a aprobat azi, la solicitarea SC Construcţii Bihor SA, închiderea circulaţiei atât rutiere cât şi a tramvaielor pe strada Corneliu Coposu, în perioada 18 iulie – 15 septembrie 2016. Solicitarea vine datorită lucrărilor care se desfăşoară în zonă la parcarea D+P şi lucrărilor care vor începe în perioada următoare la pasajul subteran care va face legătura între parcare şi Piaţa Rogerius.

Din informaţiile furnizate de dirigintele de şantier, lucrarea „Realizarea unei parcări D+P şi pasaj de legătură cu Piaţa Rogerius din Municipiul Oradea” este finalizată în proporţie de 70%, până la această dată fiind realizate structura de rezistenţă, pardoselile, instalaţiile sanitare şi instalaţiile electrice. În perioada următoare se va realiza pasajul de legătură dintre parcare şi Piaţa Rogerius, sensul giratoriu şi accesul spre parcare, devierile de reţele de apă şi canalizare şi cele de telefonie, precum şi desfacerea şi refacerea liniilor de tramvai.

În această perioadă, între Parcul Liniştii şi Spitalul Municipal Gavril Curteanu va circula dus-întors un tramvai de tip ,,pendul”, iar în paralel se va înfiinţa o linie specială de autobuze care vor înlocui tramvaiele pe ruta B-dul Dacia – Profi – Zig Zag – Pod CFR – Drum uzinal – Sinteza.

,,Încercăm să finalizăm această lucrare în perioada vacanţei de vară, în aşa fel încât la începerea anului şcolar circulaţia să fie reluată atât pentru tramvaie cât şi pentru autovehicule”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Valoarea lucrării şi a proiectării este de 14.363.800 de lei fără TVA, executantul este asocierea SC Construcţii Bihor SA cu SC Poliart SRL, iar parcarea va avea 412 locuri.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut