Știri

noiembrie 12, 2015

Share:

Şi-a deschis porțile prima expoziție în corpul L al Cetății Oradea

news-image

Primăria municipiului Oradea, în parteneriat cu Universitatea Creștină Partium, organizează o expoziție de fotografii și picturi despre societatea turcă în perioada secolelor XVII și XIX.

Vernisajul expoziției a avut loc azi, 12 noiembrie 2015, în Corpul L al Cetății Oradea (clădirea lângă Teatrul de Vară), în prezența viceprimarul municipiului Oradea, d-l Huszar Istvan și coordonatorii expoziției din localitatea Eger, Ungaria.

În cadrul expoziției sunt prezentate aproximativ 80 de exponate despre viața de zi cu zi a nobililor care s-au refugiat în Turcia în anii 1700-1800, respectiv obiecte și scrisori din comorile bibliotecilor turcești. Totodată, vizitatorii expoziției au putut admira la vernisaj și costume specifice turcești, datorită musafirilor din Ungaria, care au sosit îmbrăcați în costume specifice secolului XVIII.

La vernisajul expoziției, viceprimarul Huszar a menționat că pentru administrația orădeană această expoziție are o valoare semnificativă, nu doar pentru că istoria orașului Oradea are o legătură strânsă cu Turcia, ci și pentru că această expoziție este prima organizată în corpul L al Cetății. Administrația locală trebuie să fie deschisă în viitor față de evenimente de acest gen, care sunt menite să revitalizeze Cetatea Oradea, acesta fiind un punct de reper foarte important atât pe plan cultural cât și turistic, a mai spus viceprimarul.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 12-17 noiembrie, zilnic între orele 9-17, intrarea fiind liberă.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut