Știri

noiembrie 12, 2015

Share:

Stadiul proiectului Sălii de Sport Polivalentă

news-image

În ceea ce privește realizarea Sălii de Sport Polivalentă din Oradea, în prezent ne aflăm în stadiul aprobării studiului de prefezabilitate, elaborat de către proiectant la comanda Administrației Imobiliare Oradea. Acesta trebuie aprobat atât în comisia tehnico-economică a Companiei Naționale de Investiții, cât și în comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Săptămâna trecută, reprezentantul Administrației Imobiliare Oradea a susținut acest studiu de prefezabilitate în comisia tehnico-economică a Companiei Naționale de Investiții, iar comisia a avizat acest studiu. Săptămâna viitoare vom susține acest studiu și în comisia tehnico- economică a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dacă nu vor fi probleme, se va finaliza și studiul de fezabilitate în baza acestui studiu de prefezabilitate avizat, iar studiul de fezabilitate urmează să treacă și el prin cele două comisii tehnico-economice ale CNI și Ministerului Dezvoltării. După avizarea studiului de fezabilitate, acesta va intra în comisia interministerială care aprobă indicatorii proiectelor finanțate de Guvern, urmând să se finalizeze cu o hotărâre de guvern. Această procedură, inclusiv adoptarea HG-ului, poate dura între 3 și 5 luni de zile.

După obținerea tuturor avizelor și după adoptarea hotărârii de guvern, se va demara procedura de licitație pentru construcția sălii de sport.

Sala de Sport Polivalentă va avea o capacitate de 5000 de locuri, pe un teren aferent de 7,9 ha, cu o suprafață la sol a sălii de 8590 mp. Aici se vor putea organiza competiții interne (handbal, baschet și volei) și internaționale, congrese, concerte, expoziții și târguri. O parte din locuri (70%) vor fi fixe pe gradene de beton, o parte (1400) vor fi pe gradene mobile care se pot demonta, acestea din urmă putând fi suplimentate cu circa 800 de locuri pe scaune mobile, la nivelul terenului, în cadrul altor manifestări înafara celor sportive. Înălțimea sălii este de aproximativ 20 de metri, aceasta fiind înălțimea maximă admisă în zonă, dat fiind prezența sălii de sport în vecinătatea aeroportului, respectiv pe strada Ogorului, vizavi de cartierul Europa.

Terenul aferent sălii de sport va fi împărțit în două terenuri: unul principal (suprafața de joc) și terenul de antrenament, acestea urmând să fie separate prin elemente culisante. În interior se va putea monta și o scenă pentru evenimente. Sala va avea și alte dotări, respectiv vestiare, sală de forță, cabinete medicale, sală de instruire, sală de antrenamente, iar la parter, în zona foaierului, se vor găsi spații comerciale și grupurile sanitare.

Spațiile și platformele de parcare vor fi realizate de către Primăria Oradea, care va amenaja și aleile carosabile și pietonale, împrejurimile, iluminatul, spațiile verzi și mobilierul urban.

Valoarea totală a realizării acestei săli de sport polivalentă este de 124 de milioane de lei cu TVA inclus.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut