Știri

decembrie 03, 2015

Share:

Viceprimarul Huszar, în vizită la persoane cu dizabilități

news-image

Data de 3 decembrie marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Cu această ocazie, viceprimarul Huszar Istvan a vizitat două fundații orădene care se ocupă cu susținerea persoanelor cu dizabilități. Este vorba despre Asociația Viața cu Autism și Asociaţia Deficienţilor Locomotori Bihor, la sediul cărora viceprimarul s-a întâlnit cu membrii și conducătorii asociațiilor.

În timp ce la Asociația Viața cu Autism viceprimarul a vizitat atelierul de creație a tinerilor cu autism, la Asociația Deficienților Locomotori a discutat o serie de probleme ale persoanelor cu dizibilități, care prin intermediul administrației locale pot fi rezolvate.

Totodată, Huszar Istvan a convenit cu reprezentanții Asociației Viața cu Autism că vor găsi o modalitate pentru promovarea produselor confecționate de către membrii asociației: sacoşe, felicitări, obiecte de artizanat etc., obiecte pe care cei 9 tineri le realizează zilnic la sediul asociației.

Cu coazia zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, viceprimarul a menționat: „Această zi este o zi specială pentru persoanele cu dizabilități, sărbătorită din 1992, această zi trebuie să ne conștientizeze asupra problemelor celor din jurul nostru, să acordăm prioritate persoanelor cu dizabilităţi, astfel încât împreună să contribuim la schimbarea mentalității societății, a gândirii publice față de aceste persoane, care la rândul lor pot fi piloni importanţi ai societății, prin munca lor aducând un beneficiu comunității în care trăiesc”.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut