Planuri Urbanistice

mai 31, 2024

A N U N T privind elaborare PUZ – Construire imobil cu funcțiune mixtă: parter comercial și locuire colectivă la etajele superioare, str.Atelierelor, nr.1, Oradea

Primaria municipiului Oradea anunta elaborarea unui plan urbanistic zonal in vederea construirii unui imobil cu funcțiune mixtă: parter comercial și locuire colectivă la etajele superioare, str.Atelierelor, nr.1, Oradea.

            Zona de studiu a PUZ-ului: Intreg UTR RrM2  (ambele părți a str.Nojoridului – aria delimitată de str.Atelierelor – la vest,  Aleea Salca – la est, UTR LcA – la sud, UTR Lip – la nord. Terenul care a generat PUZ-ul, propus pentru reconversie, este identificat cu nr.cad.181249, in suprafață de 1403,0mp.

          Planul urbanistic este elaborat de catre arh.Sime Diana, la initiativa beneficiarului SC Divasmar Invest Construct SRL.

     – Prevederi P.U.G. – R.L.U. aprobate anterior:

    – UTR: UTR  RrM2;

    – regim de construire:  închis;

    – funcţiuni predominante:  Structură funcţională mixtă incluzând: locuire colectivă, funcţiuni administrative, funcţiuni de administrarea afacerilor, funcţiuni financiar-bancare, funcţiuni terţiare, funcţiuni de cult, funcţiuni culturale, funcţiuni de învăţământ şi cercetare, funcţiuni de sănătate (cu caracter ambulatoriu), funcţiuni de turism;

    – H max: 16 m  – regim maxim de inălțime  (1-2S/D)+P+3E (lot de colț)

    – POT maxim = 60% (parcelele comune), POT maxim = 70% (parcelele de colţ):

    – CUT maxim = 1,8 (parcelele comune), CUT maxim = 2,2 (parcelele de colţ)

    – retragerea faţă de aliniament: front continuu inchis sau se stabilește prin PUD/PUZ 

    – retrageri minime faţă de limitele laterale:  intre mejdii  pe o adancime de max 18 m

    – retrageri minime faţă de limitele posterioare: 6,0m, respectiv 9,0m în cazul învecinării cu UTR destinată locuirii de tip individual;

– Prevederi P.U.Z. – R.L.U. propuse:

    – UTR-  tip M1, având în vedere poziția terenului studiat în raport cu str.Nojoridului și str.Atelierelor devenite artere importante. Se evidențiază 2 subzone situate de o parte (M1) și de alta (M1p)  a str.Nojoridului

    – regim de construire: deschis (având în vedere vecinătatea cu UTR Lip și UTR LcA);

    – funcţiuni predominante: Structură funcţională mixtă incluzând: locuire colectivă, funcţiuni administrative, funcţiuni de administrarea afacerilor, funcţiuni financiar-bancare, funcţiuni terţiare, funcţiuni de cult, funcţiuni culturale, funcţiuni de învăţământ şi cercetare, funcţiuni de sănătate (cu caracter ambulatoriu), funcţiuni de turism;

    – H max: 23 m la atic (excepție instalațiile), respectiv  17m la nivelul etajelor neretrase  – regim maxim de inălțime S+P+4E +2R .

    – POT propus = 54,0%;  POT max = 70%

    – CUT propus – 3,1,   CUT max = 3,3;

    – retragerea minimă faţă de aliniament: 0-1,3m față de str.Atelierelor,  1,5-3,75 m față de str.Nojoridului , 0,3-0,5m față de Aleea Salca; Pentru subzona Mp – se va stabili prin PUD

    – retrageri minime faţă de mejdii: 9,0m față de UTR Lip; Pentru subzona Mp – se va stabili prin PUD

    – retrageri minime faţă de limitele posterioare: 9 m;

– circulaţii şi accese: Accesul in zona se realizeaza pe str.Atelierelor, str.Nojoridului, Aleea Salca;

– echipare tehnico-edilitară: racordare la retelele existente; Încălzirea se va rezolva prin record la sistemul centralizat de temoficare (SACET)

– Se propune reconversia funcțională a terenului studiat  din UTR RrM2 în UTR de tip M1 (2 subzone – M1 ȘI M1p)

– Pe terenul care agenerat PUZ-ul  (subzona 1) se propune  construirea unui ansamblu de locuințe colective (cca 44 apartamente – cate 9 pe nivel la etajele 1-4 respectiv 8 apartamente duplex la etajele retrase) și spații comerciale la parter;

– Posibilitățile de mobilare și volumetriile sunt prezentate în planșa U/5;

– Se propun 44 locuri de parcare subterane și 6 locuri de parcare la parter.

– Zone verzi amenajate  – minim 10% din suprafața terenului;

– Accesul în incintă se va realiza din  toate cele 3 străzi adiacente;

– Se propune dezmembrarea unei suprafețe de teren necesare lărgirii str.Atelierelor și str.Nojoridului pe zona intersecției, teren ce va trece, etapizat,  din proprietate privată în domeniull public (prima etapă revenind inițiatorului).

– Documentația  de urbanism care va fi supusa spre aprobare consiliului local, va contine plan de situatie cu propunere de dezmembrare intocmit de topograf, cu evidentierea terenului necesar largirii strazilor ce urmeaza a trece din proprietate privata in domeniul public,  in concordanta cu propunerile din PUZ si  declaratie notariala  privind modul in care se va realiza transferul de proprietate.

In temeiul art. 28 al Regulamentului local de implicare a publicului in elaborarea sau revizuirea documentatiilor de urbanism si amenajarea teritoriului, aprobat prin HCL 495/2019, in perioada 05.06.2024-01.07.2024  publicul poate sa consulte si sa-si exprime opinia, in scris privind documentele complete ale propunerilor PUZ-ului.

     Plansa cu reglementarile propuse prin PUZ poate fi consultata pe pagina de internet www.oradea.ro la https://oradea.ro/urbanism/planuri-urbanistice/ sau la sediul Primariei Oradea- in Centrul de Relatii cu Publicul, marti si vineri, intervalul orar 13-15.

            Sesizarile/sugestiile se pot trimite la adresa de  e-mail:  alina.cadar@oradea.ro , prin posta la adresa: Primaria municipiului Oradea, Piata Unirii, nr.1,Directia Arhitect Sef, Compartiment Urbanism si Avize sau in Centrul de Relatii cu Publicul, la sediul Primariei Oradea.

            Persoana responsabila cu informarea si consultarea publicului este d-na  Alina Cadar,  consilier in cadrul Directiei Arhitect Sef–Compartimentul Urbanism si Avize, telefon 0259/408876, e-mail:   alina.cadar@oradea.ro.

            Raspunsul la observatiile transmise va fi publicat in intervalul 02.07.2024-17.07.2024 pe paginile de internet: www.oradea.ro.    Va informam faptul ca in situatia in care depuneti sesizari/observatii, la prezenta documentatie, termenul raspunsului nostru catre dumneavoastra se poate prelungi, depinzand de punctul de vedere formulat de arhitect impreuna cu initiatorul acestui plan.

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut