Știri

ianuarie 14, 2016

Share:

Poliția Locală a sancționat persoanele care au distrus gazonul din Piața Unirii

news-image

Poliția Locală Oradea a luat măsuri împotriva celor trei persoane care au distrus gazonul din Piața Unirii, două dintre acestea în dimineața de 8 ianuarie 2016, iar a treia în cursul zilei de 9 ianuarie 2016. Cei trei șoferi au intrat pe gazon cu mașinile în timp ce aprovizionau magazinele din zonă.

Astfel au fost aplicate două amenzi de 500 lei pentru intrarea pe spaţiul verde şi distrugerea acestuia și două măsuri complementare pentru distrugere în cuantum de 240 de lei fiecare. Celui de-al treilea şofer, care a intrat cu maşina pe gazon, i s-a aplicat o amendă de 1000 lei, iar pentru staționarea neregulamentară a autoturismului încă 210 lei.

Potrivit informațiilor primate de la reprezentanții firmei Gardener, valoarea pagubei este de 250 lei (+TVA), această sumă neavând inclusă și valoarea manoperei.

Administratorul firmei Gardener, d-na Noemi Staharoczky ne-a declarat: „Imediat ce timpul va permite vom reface zona distrusă de acești cetățeni. Momentan, pământul este îmbibat cu apă și nu putem lucra. Va trebui să înlocuim 15 mp de gazon rulou deteriorat și să înlocuim câteva elemente ale sistemului de irigare, care a fost și el afectat. Pe viitor, vor trebui luate măsuri ca astfel de acte de distrugere sau alte acte de vandalism să nu mai poată avea loc”.

Viceprimarul Mircea Mălan a spus: „În principiu, ne dorim ca spaţiul verde amenajat în Piaţa Unirii, să poată fi folosit de către orădeni, dar circulaţia cu autovehiculele pe gazon nu este permisă. Vom monta în perioada următoare camere de supraveghere şi vom avea un punct de poliţie fix, iar dacă astfel de acte de vandalism vor continua, luăm în considerare inclusiv împrejmuirea gazonului cu un gărduleţ”.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut