Știri

noiembrie 22, 2017

Share:

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat proiectul de transformare a străzii Aurel Lazăr în pietonală

news-image

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat în cadrul conferinței de presă de miercuri, 22 noiembrie, proiectul care privește reabilitarea str. Aurel Lazăr și transformarea ei în stradă pietonală.

La acest proiect încă se mai lucrează, iar specialiștilor li s-au mai solicitat câteva variante. Și la acest proiect, Primăria Oradea îi îndeamnă pe orădeni să vină cu idei de îmbunătățire sau sugestii.

„Prin lege nu avem obligația de a supune dezbaterii publice acest proiect, dar cred că de vreme ce orașul este al tuturor, fiecare cetățean are dreptul să își spună punctul de vedere. Sunt proiecte la care am ținut cont de ideile orădenilor”, a spus viceprimarul Mircea Mălan, în deschiderea conferinței de presă.

Strada Aurel Lazăr urmează să devină în cea mai mare parte pietonală, traficul auto fiind permis doar pentru riverani și pentru mașinile de intervenție. Este vorba de partea până la intrarea în Penitenciar, respectiv până la intrarea în curtea interioară dintre str. Aurel Lazăr și str. Iosif Vulcan, unde Primăria intenționează să construiască o parcare supraetajată.

Strada Aurel Lazăr va beneficia de vegetație din abundență, urmând să fie plantați copaci de dimensiuni mari, care vor asigura umbră și oxigen.

Municipalitatea consideră că zona statuii Aurel Lazăr nu trebuie în niciun fel îngrădită, ea fiind o zonă foarte accesată atât de tineri, cât și de participanții la diverse evenimente sau manifestări.

„În proximitatea Muzeului Aurel Lazăr, varianta de amenajare cu gazon și cu piatră prin gazon, dacă va fi utilizată, s-ar putea să nu funcționeze, pentru că nu știm dacă acolo gazonul va rezista. Tocmai de aceea se lucrează acum la câteva variante, care să rezolve aceste probleme. Vrem să ținem cont de sugestiile care vin din partea orădenilor, și abia apoi să definitivăm proiectul”, a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Din punct de vedere a iluminatului, se merge pe ideea de a se crea o atmosferă liniștită, în care orădenii și turiștii să poată evada din zona tumultoasă a străzii Republicii.

De menționat că proiectul de transformare a străzii Aurel Lazăr va cuprinde și partea de reabilitare a tuturor rețelelor din subteran (apă, canalizare, termie), ca parte cu care se va începe de fapt proiectul. Va exista un singur constructor, căruia îi va reveni sarcina ambelor lucrări.

Cel mai probabil în primăvara anului viitor, va exista un constructor pentru proiectul de reamenajare a străzii Aurel Lazăr. Municipalitatea va încerca să obţină finanţare europeană şi pentru acest proiect, ca în cazul altora similare din zona centrală, întrucât acestea sunt prevăzute în planul de mobilitate urbană, a mai arătat viceprimarul Mircea Mălan.

În atașament găsiți o galerie foto.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut