Trimite unui prieten

DEZVOLTAREA ȘI FINANȚAREA REȚELOR DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE ÎN MUNICIPIUL ORADEA

Marti , 12 Noiembrie 2019, 14:21

Exportă PDF - DEZVOLTAREA ȘI FINANȚAREA REȚELOR DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE ÎN MUNICIPIUL ORADEA Tipărește pagina - DEZVOLTAREA ȘI FINANȚAREA REȚELOR DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE ÎN MUNICIPIUL ORADEA Trimite unui prieten - DEZVOLTAREA ȘI FINANȚAREA REȚELOR DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE ÎN MUNICIPIUL ORADEA
DEZVOLTAREA ȘI FINANȚAREA REȚELOR DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE ÎN MUNICIPIUL ORADEA

Prin HCL nr. 881/2019 au fost aprobate o serie de măsuri referitoare la solicitările persoanelor fizice și/sau juridice de extindere a rețelelor de distribuție a energiei electrice pe raza Municipiului Oradea.

Municipalitatea se implică, din punct de vedere administrativ și logistic, în sprijinirea inițiativelor de extindere  a rețelelor de distribuție a energiei electrice corelate cu planurile locale de dezvoltare, fără a le susține financiar, întreaga cheltuială fiind în responsabilitatea solicitanților și a operatorului, în funcție de rezultatul studiului de fezabilitate.

În vederea demarării unei potențiale investiții, ca prim pas, este necesară numirea de către solicitanți (în cazul în care sunt mai multe persoane interesate) a unui mandatar care va relaționa, în numele și pe seama celor care l-au împuternicit, cu reprezentanții municipalității (depunere/ridicare/completare/solicitare documente, altele asemenea).

După depunerea dosarului conținând documentele prevăzute de HCL nr. 881/2019, reprezentanții municipalității vor solicita operatorului efectuarea unui studiu de fezabilitate care să reflecte atât componentele tehnice ale investiției cât și componenta valorică ce urmează a fi achitată de către solicitanți.

După obținerea, repectiv comunicarea studiului de fezabilitate către solicitanți se vor contura două variante de lucru:

Varianta 1 - renunțarea la investiție

În cazul în care, după obținerea studiului de fezabillitate, solicitanții își retrag intenția de a realiza investiția, sumele puse la dispoziția municipalității conform art. 1, lit. 1, pct 4 din HCL nr. 881/2019 vor fi utilizate pentru achitarea studiului de fezabilitate întocmit de operator.

Varianta 2- continuarea investiției

În cazul în care solicitanții decid continuarea investiției asumându-și efortul financiar, între municipalitate și mandatar va fi semnat un contract de finanțare care va conține clauze legate de mecanismul de decontare a sumelor necesare investiției. La rândul său municipalitatea va încheia un contract cu operatorul în vederea realizării investiției.

Lucrările vor fi demarate numai după asigurarea, de către solicitanți, a sumelor necesare realizării acesteia.

Documentele vor fi depuse la sediul Primăriei Municipiului Oradea, Sala Ghișeelor, în atenția Serviciului Evidență Active, Delegări de Gestiune din cadrul Direcției Economice. 

Fișiere - DEZVOLTAREA ȘI FINANȚAREA REȚELOR DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE ÎN MUNICIPIUL ORADEA

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2